Reisinfo

Je kan voor de overtocht van Holwerd naar Ameland zowel de reguliere veerdienst (50 minuten) als de sneldienst (20 minuten) nemen.

Boek je tickets voor de overtocht naar Ameland via Wagenborg Passagiersdiensten.

Op de reguliere veerdienst kun je een vervoermiddel meenemen, maar met de sneldienst is dit niet mogelijk.
Let op: boek op tijd, want plekken met de auto zijn schaars in het seizoen.

Parkeren Holwerd
Je kunt je auto parkeren bij de terminal van de boot (P1). Dit is het adres:
Grândyk 2b
9151 AE Holwerd

Het kan voorkomen dat P1 vol is. Dan wordt er doorverwezen naar P2. Let er wel op dat deze parkeerplek ongeveer 2,5 kilometer van de terminal verwijderd is. Er zijn pendeldiensten beschikbaar die je naar de terminal brengen.

Auto mee naar Ameland?
Als je met de auto komt, kun je direct naar de camping rijden. Strandcamping Duinoord is een autovrij kampeerterrein. Je kunt je auto parkeren op één van de parkeerterreinen van de camping (betaald) of op een openbare parkeerplaats buiten het terrein (gratis). Bij de receptie van strandcamping Duinoord kun je een parkeerkaart kopen voor het parkeerterrein op de camping.

Let op: Als je je auto naar het eiland wilt meenemen, vergeet dan niet tijdig voor de overtocht te reserveren.

Zonder auto naar Ameland?
Wij raden je aan om de auto in Holwerd achter te laten. Het eiland is zeer geschikt om je lopend, fietsend of met de bus te verplaatsen. Je kunt bij aankomst op Ameland direct een fiets huren en het leuke is dat de fietsverhuurder je bagage naar Little Canvas Escape brengt.

Er zijn tevens bussen en taxi’s beschikbaar vanaf de kade. De bussen vertrekken na aankomst van de boot en zetten je voor de ingang van strandcamping Duinoord af. Ook voor de terugreis is het perfect voor je geregeld, de bussen sluiten aan op het schema van de boot (een half uur voor vertrek).